Téli iskolabezárás: vajon végleges?


Az oktatási minisztérium a téli fűtési idényben bezárja a legpazarlóbb oktatási intézményét, melyben a legtöbb baleset is történt a diákok között, illetve a legtöbb botrány is felütötte fejét: a Felvidék mellett található Roxfort Magániskolát

Értesüléseink szerint a fűtési igénye messze ennek az iskolának a legnagyobb, hiába kísérleteztek a boszorkány konyhájukban alternatív megoldásokkal, mindig csak rosszabb hatásfokot tudtak elérni az oktatók és a karbantartók.

Az intézmény vezetője, Professzor Dumbledor mély megdöbbenésének adott hangot a hír hallatán. Szerinte az iskola parkjában kószáló egzotikus állatok etetése sem lesz így megoldott a kényszerleállás alatt, könnyen elkóborolhatnak a telekről, így ökológiai katasztrófát okozva a környék természeti faunájában. 

Félő szerinte, hogy az iskola végleg bezárja kapuit.

A Pedagógusok Szagszervezete (ezután PDSz) szerint is elfogadhatatlan a minisztérium ukáza. Elismerik, hogy a legnagyobb mortalitási rátával rendelkezik a Roxfort, ám mivel magán intézmény, a szülőket is meg kellett volna erről kérdezni -akik nem kevés pénzt fizetnek a taníttatásért- , hogy mi a véleményük a bezárásról, ahelyett, hogy a minisztérium itt óberkodik velük.

Mindezek mellett a PDSz néma fáklyásmenetet szervez az iskolájuk körül a Dementor különítményükkel, majd elindulnak a minisztérium elé, petíciójukat átadni a portásnak.