Önjáró kilátó látványterv

Robotlábakat kap a felújított Avasi Kilátó Miskolcon

Önjáró kilátó látványterv

A fantasztikus hírről a minap.hu helyi portál számolt be szerda délelőtt.

Az Avasi kilátó felujítási munkálatai még késő tavasszal indultak el, melynek folyamán a teljes előregyártott betonelemekből épült kilátó épület felujításra kerül. A felújítás során kicserélésre kerülnek a panoráma üvegek, a járólapok, a belső, korszerű éttermi rész szolgálja ki a látogatókat, lekaparják a szocializmusból ottmaradt sör-virsli maradványokat és a KISZ plakátokat is.

Mint azt Kulikos János a felujítás egyik Brigádvezetője elmondta, a leírtak csak a felujítás első ütemét fogják képezni, a robotlábak beépítésével a második ütem végén fognak elkészülni, mely 2024 év végére várható. Az önjáró kilátó megvalósulásával teljesül a Miskolciak régi vágya, miszerint a kilátóhoz nem kell majd a jövőben elmenni ha fentről szeretnék a várost megtekinteni, hanem a kilátó fog házhoz járni ezentúl.

Az önjáró kilátó a világon egyedülálló lesz, sehol máshol nem építettek még hasonlót. A beruházás 90%-ban uniós forrásból, 10%-ban az Intergalaktikus Egyesület pályázati forrásaiból valósul meg.

A beruházásnak azonban vannak ellenzői is, a Kiborg Tagadók Országos egyesülete szerint a kivitelezés túlzó, nem megvalósítható, túl költséges és rontja a városképet is.

Önjáró kilátó látványterv
Önjáró kilátó látványterv