Pörköltszaft kockát adományoztak az ellenzéki politikusnak

Komjáthi Imre a Magyar Szocialista ̶m̶u̶n̶k̶á̶s̶ Párt politikusa a napokban megemlékező posztot tett közzé arról, hogy az édesanyjával nem gyakran járt Miskolcon de ha igen, akkor pörköltszaftos tarhonyát fogyasztottak, a jelek szerint hús nélkül, kovászos uborkával.

A poszt amely a facebookon megjelent:

Szerkesztőségünkbe jutott információk szerint a hír eljutott a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz is, akik a képviselő megsegítésére 20 kg pörköltnek való sertéscombot, 20 csomag tarhonyát, egy hordó kovászos uborkát és három karton Maggi Pörköltszaft kockát szállítmányozott az MSZP Edelényi pártirodájába.

Komjáthi Imre az adományozást követően így nyilatkozott a sajtó munkatársainak:

Hihetetlen ez az összefogás, már több mint 45 éve nélkülözöm a húst a pörköltszaftos tarhonyáról, a sok szenvedés után végre számomra is jut pár kocka pörkölthús. Életem munkája végre beteljesült… Nem gondoltam hogy ez ebben a fasiszta rendszerben fog velem megtörténni…

Komjáthi Imre, a segélyezés átadásakor

A történtekről megkérdeztük a Koplaló Munkásőrök Országos Egyesületét, de lapzártánkig nem nyilatkoztak.

Frissítés 0:11

Mező Gábor a Pesti Srácok újságírója a történetről írt posztjában hozzászólásként újabb információkat osztott meg:

A MIT kiegészítő-tudósítása szerint Komjáthi Imre nem „nem igényelte a húst”, hanem ott, még a gyorsétteremben felajánlotta a Szakszervezek Demokratikus Szakszervezetének Demokratikus Szakszervezetének. A mégis felhalmozott húskészletet később Schmuck Andor segítségével pürésítették és IQ energiaitalként árusították az Űrgammák országos rajongótábora számára.

A Hálózat-Mező Gábor Hivatalos oldala facebook oldal

Mező Gábor posztja itt olvasható