Óraátállítás 2022-Új időszámítás kezdődik Magyarországon

A mai kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökség miniszterelnökének miniszterelnökségét vezető miniszter és Sobri Jóska űr, plejád és marsügyi miniszter bejelentette, hogy nem enged tovább az Európai Unió óraátállítással kapcsolatos pató pál uras hozzáállásának, emiatt Magyarországon új időzóna bevezetését javasolta. A tervezet szerint a jelenleg használatos CET azaz Közép-Európai időzóna helyett, a Marsi MTC -4 (Olympusi időzóna) kerül bevezetésre Magyarországon melynek köszönhetően legalább 4 órával hátra kell tekerni az órákat október 30-án.

A 444.hu kérdésére miszerint a kormány azt hangoztatta végig a kampányban hogy előre megyünk nem hátra és most ennek ellenére mégis hátra kell tekerni az órákat Gulyás miniszter az alábbiakat nyilatkozta: „Brüsszel és az USA tehet mindenről, ez vitán felül álló tény”

A tervezetnek megfelelően a nap kifejezést lecserélik a SOL kifezetésre, és egy nap a jövőben 24 óra helyett, 24 óra 39 perc 25 másodpercből fog állni.

Az időzóna váltására többek között azért is volt szükség, mivel ez kapcsolódik a kormányzat Marsi kolonizációval kapcsolatos terveihez.

Sobri Jóska űrminiszter úgy fogalmazott: „2035-ig az egész Marsot az uralmunk alá akarjuk hajtani, ezért a hazai időzónának is igazodnia kell ehhez”

A hírek szerint az első Marsi kutatóbázisok létesítése még a NASA Artemis programjának megvalósulása előtt meg fog kezdődni, melyet az MMMC azaz a Mészáros Mars Mining Corporation fog vezetni. 2028-ig várhatóan megnyílnak az első Hunguest Hotel szállodák is a Mars felszínén az Olympus Mons térségében.