Megtudtuk, hogy mivel tengette eddig napjait Hadházy Ákos

Kiderült miből tartotta el magát eddig a fideszes, akarom mondani lmp-s; nem is, hanem momentumos, pontosabban már csak független (elnézést, de ki tudja ezt már követni – a szerk.) Hadházy Ákos az országgyűlés alakulülése és a holnap esedékes eskütétele között.

Az ellenzéki pártokat magányos farkasként, saját támogatottságának teljes hiányából eredően mindenféle szívbaj nélkül bojkottra felszólító lódoktor az elmúlt néhány hónapot a Vál-völgyi – közismertebb nevén a Felcsúti – Kisvasúton töltötte, mint bakter.

A képviselő belső köréhez tartozó informátorunk elmondása szerint eredetileg bakteriológus állásra vágyott, azonban ahogy a politika, úgy a szövegértés sem az erőssége, minden esetre a NER-lovagok kisvasútján örömmel fogadták az újdonsült baktert, akinek csak az első munkanapján, jóval a próbaidő nélküli szerződésének aláírása után esett le, hogy nem a kívánt pozícióba került.

A szükséges tanfolyamot a képviselő gyorsított eljárásban végezte el, és néhány napon belül szolgálatba is állt a Puskás Akadémia szolgálati helyen, később pedig egészen a NER bizalmi pozíciójának számító Felcsút állomás vezető váltókezelői pozíciójába is eljutott, ahonnan már mozdonyvezetői tanfolyamra akarták elküldeni, melyet Kövér László házelnök akadályozott meg azzal, hogy engedélyezte a képviselő eskütételét 2022. október 10-ei dátummal.

Hadházy annyira megszerette új munkáját, hogy informátorunk elmondása szerint önkéntesként – mivel képviselőként összeférhetetlenség lenne a vasúti munkája és az országgyülési feladatai között – továbbra is folytatni fogja a felcsúti munkát, sőt, arra kéri most támogatóit, hogy dobják neki össze a mozdonyvezetői tanfolyam árát, hogy minél tökéletesebben szolgálhassa tovább a NER-t, ahogy azt politikai pályafutása kezdete óta hűségesen teszi, akár a kormány, akár épp az ellenzék oldalán áll. Az önkénteskedést és a másokért végzett szolgálatot annyira komolyan veszi a képviselő, hogy mindössze évi 1 napot fog budapesti munkahelyén tölteni a továbbiakban, melyet a házszabály kötelezővé tesz számára.

A képviselő nem tagadja, hogy egy ilyen apró félreértésből végül élete szerelmetes munkájáig sikerült eljutnia, amiért nagyon hálás Kövér Lászlónak, még azt is elárulta lapunknak, hogy kollégái, akiket mára már barátainak tart, még azt is megengedték neki egyszer, hogy 2 kocsit összekapcsoljon, sőt, titokban még mozdonyt is vezethetett egyszer, de ezekről senkinek nem beszélt, nehogy baj legyen belőle.