Kiderült mire költötte a főváros zöld vezetése az FKF dolgozók béremelésére szánt összeget, vagyis ezért nem jut pénz a dolgozóknak

Egy névtelenségét kérő, a főkefénél dolgozó informátorunktól nemrég kaptuk meg annak a felvételnek a teljesen ingyenes változatát, melyet a főváros hatalmas összegért vásárolt meg annak készítőjétől, mindezt tette annak ellenére, hogy az, évek óta elérhető ingyenesen a YouTube nevű videómegosztó platformon.

A városházán dolgozó informátorunk elmondása alapján a főváros csak ezért az ingyenesen elérhető kisfilmért közel 10 milliárd forintot fizetett, mely a kétszerese annak az összegnek, mely elegendő lett volna a bérszínvonal fejlesztésére. A film a köztisztasági menedzser, a köztisztasági járművezető menedzser munkakört és a zöld hulladékgyűjtési politikát propagálja a 3-10 éves korosztály részére. A főváros ezzel szerette volna megoldani a krónikus munkaerő hiányt, amit a fizetések mesterségesen alacsony szinten tartása okozott.

Karácsony Gergely stábja jelenleg azon dolgozik, hogy a munka törvénykönyvében engedélyezzék a 14 év alatti korosztály munkavégzését is, ezt követheti a járművezetés törvényi szabályozásának módosítása, hogy az 0 éves kortól legyen a továbbiakban érvényes mindenféle szakképesítés nélkül, „hiszen a biciklire sem kell jogosítvány és az is járműnek minősül” – érvelt a főpolgármester. Amennyiben a kormány segítségével megszületik a törvénymódosítás, akkor tájékoztatásuk alapján várhatóan az első új felvételes köztisztasági menedzser dolgozók már a jövő héten munkába állhatnak a Károlyi kertben található játszótéren.

Illetmények terén egyelőre napi 2 nyalókás alapfizetésről, 1 nyalókás éjszakai pótlékról, valamint a hónap dolgozója plüssállatról szólnak a hírek, utóbbi esetében az újdonsült dolgozók választhatnak majd Borkai Zsolt, Gréczy Zsolt, valamint Kaleta Gábor figurája közül. A későbbiekben az alakok körét majd igyekeznek bővíteni, az információk alapján a bővítések között megtalálható lesz Németh Szilárd és Kunhalmi Ágnes figurája is, akiket olyan nagyságok követhetnek, mint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc vagy Fekete-Győr András, de informátoraink szerint az sem kizárt, hogy a jelenlegi miniszterelnök figurája mindenkit beelőz.

A videót itt tekinthetik meg: