Hamarosan a mozikban – Hadházy: a jó fideszes legendája

Rendkívüli hír jutott szerkesztőségünk birtokába: A jövő évi Humen Fesztiválon mutathatják be a Hadházy Ákosról szóló filmparódiát, amiben vászonra kerül, hogy a kleptomán fideszesből, hogy is lett tiszta és feddhetetlen neoliberális államférfi mára.

Hadházy Ákost a produkcióban Sacha Baron Cohen, a Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika, a Diktátor, valamint a Brüno című filmekből ismert színész, a filmben feltűnő démon szerepét Orbán Viktor, a Gundel étterem szakácsát, ahová hősünk még tolvaj szélsőjobbosként lép be korrupciós pénzekből megebédelni, pedig Németh Szilárd fogja alakítani.
A forgatókönyvet a 444.hu híres független újságírója Szily László, aki a gonzó újságírás egyik magyarországi képviselője, gonzó módszerekkel, vagyis illegális tudatmódosító szerek hatása alatt, fogja megírni a stáb számára.

A független produkció a Freeszfe Egyesület, a Nyílt Társadalom Alapítvány, az Amnesty International és a politikus rajongóinak támogatásaiból/adományaiból jön majd létre Gulyás Márton és Molnár Áron (noÁr) rendezésében.