Ezért kellett fal mögött, reketten beszélnie Orbánnak!

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök úr Zalaegerszegen, a határ túloldalán volt kénytelen megtartania a beszédét október 23 kapcsán, mert az egyesült ellenzék elüldözte.Helyi informátorunk szerint előző éjjel már megérkezett Zalába Orbán. 

Zalaegerszeg látképe másnap

Hideg, nyirkos este volt, de az ellene tüntetők már kint skandálták az Orbán ellenes rigmusokat. Elkellett a testőreivel futnia, majd átúszva az ott kanyargó Tisza folyón. Ekkor fázhatott meg a Kedves Vezető, ezért volt rekettes másnap a hangja.Az ellenzék helyi vezére gyermekeket vezényelt ki erősítésnek, ezért is volt necces a helyzet.

Az építőipari miniszter javaslatára sebtiben felhúztak egy falat az ünnepi beszéd helyszínén. Eredetileg a Berlini fal mását akarták felhúzni, de rájöttek, ez nem az a rendezvény, és idő sincs rá. Így a Déli Határról visszamaradt Gyoda, fizikai és jogi határzár lett kifeszítve a Bakonyban elterülő városban.k

A beszéd rendkívül jól sikerült, állva tapsoltak hosszú percekig a lelkes hallgatóság tagjai, nem is volt kétség: ez egy jó buli volt! 

Reméljük, hamarosan újra jön, Miniszterelnök Úr!