Erzsi csökkentés – jelentette be Németh Szilárd a rendkívüli kormányinfón

A csökkentésekért felelős kormánytag, aki mindent is csökkent (kivéve saját napi fejadagjait, ahogy az nádszál alkatából és instagram posztjaiból látható – a szerk.) ezúttal a rezsik után az Erzsik csökkentését jelentette be.

A kormány megbízottjaként döntésüket azzal indokolta, hogy a baloldali ellenzéknek törvénytelen módon illegális adatbázist készítő DatAdat-csoport nyilvántartásai alapján, melyekhez a FIDESZ a kormányzás árnyékában a Pegasus kémszoftverrel végzett illegális lehallgatással jutott hozzá, az Erzsébet, becézve Erzsi, nevű emberek mintegy 98,67%-a szavazott a Dobrev Klára pártra, közismertebb nevén a DK-ra.

„Hogy a jövőben ez ne történhessen meg, ezért kénytelenek vagyunk szankciókat hozni, vagyis a továbbiakban az Erzsébet név, valamint annak valamennyi becenézett változata (a Zsókát leszámítva) csak korlátozottan anyakönyveztethető, az igényt kizárólag a FIDESZ pártszékház hagyhatja jóvá, és a szülőknek nyilatkozniuk kell, hogy büntetőjogi felelősségük tudatában gyermeküket tiszta kipcsak szellemben nevelik fel.” – tájékoztatott a politikus.

Az Amnesty International azonnal aggodalmát fejezte ki és a szabadságjogok súlyos korlátozásának nevezete a történteket, amihez hozzátették, hogy nem lepődnek meg, hiszen diktatúrában élünk.
Szerencsére bravúros jogászaik hamar megoldották a helyzetet, és azt javasolják azoknak, akik továbbiakban is élni kívánnak ezzel a névvel, de nem szeretnék, hogy gyermekük a „homofób, keresztény, konzervatív fertőben nőjjön fel”, hogy az RZSbat néven történő anyakönyvezést válasszák, mint formalitást.

A Hírladik kérdést intézett a nemrég még a rezsidémonnal tárgyló politikushoz, hogy „Mit szól ehhez a szeretett Erzsi mamája?” amire ő egy híres, de a témához laza szálakkal sem kapcsolódó Mészáros Lőrinc idézettel vágott vissza, valamint burkoltan lelibsizett minket.