Éheznek a Magyarok: az USA nagykövetsége segít és ételt oszt!

Mint ismert, hazánkban a kilátástalan diktatúra miatt több mint 40 millió ember éhezik és a létminimum alatt él.

Ezt elégelte meg a demokratikus USA és a Bukaresti Budapesti nagykövetsége.

Ételosztási akcióba kezdett még az év elején, amikor is a legtehetségesebb de egyben legelnyomottabb embereket maga a nagykövet hívta meg egy kedélyes vacsorára.

Egyik résztvevő, Whises Tom még arról is nyilatkozott, milyen körülmények között folyt a vacsora a nagykövettel:

— Óriási élmény volt! A nagykövet a combjára ültetett és úgy adta a falatokat a számba. Közben a vállán kisírhattam a bánatomat, hogy mennyire el vagyunk itt nyomva. De a nagykövetnél nem éreztem semmi pressziót, csak kellemeset….

Ugyanígy ezüstkanállal etetett más elnyomott konzervatív politikusokat is a nagykövet. Példának okáért Márton, Gyöngyösről beszél élményeiről:

  • Meg akartam számolni, mennyi közel-keleti finomságot ettem az úr, a nagykövet úr asztalánál, hogy e listát lobogtatva megmutassam az embereknek, lehet így is élni: teli hassal, nulla gyűlölettel.

Márton, Gyöngyösről emelett megemlítette, hogy a jövő évi USA választásokon független és objektív választási megfigyelő lesz, nehogy a Trump győzzön. Elmondása szerint van már ilyenben tapasztalata.

Az ételosztás alatt A Zaire -i énekes adta a talpalávalót. Szomorú balladái arról szóltak, hogy a kormány elhibázott stadionépítési projektje miatt egy koncertjét 3-szor kell majd megismételni, mert egyszerűen olyan szinten lett alulméretezve a neki biztosított stadion, hogy egyszerre nem férnek be a rajongói.

A fő étel gulyás volt. Ezt Márton (egy másik tag) írta le nekünk:

  • Partizán korom óta nem ettem ilyen finomat és ilyen bőségeset! – mondta könnyeivel küszködve az ellehetetlenített színész.

A követségi dolgozók megpróbálják mindenkivel felvenni a kapcsolatot, aki rászoruló. 

Az USA nagykövetsége csak annyit kér: minden magyar legyen türelemmel. 1956-ban is segítettek a Szovjetek ellen.